19. huhtikuuta 2013

Vauvan oksennuspeitto

Vauvan peitto
Nimi juontaa juurensa pinnan ulkoasusta, johon vauvan oksennus sulautuu sopivasti. Löysin langan Prisman alehyllystä (en kyllä muista enää hintaa, ehkä 2-3€ / kerä?), ja näytti niin raikkaalta että ostin kaksi kerää kerralla - Virhe! Pylväitä virkatessa EI tulos todellakaan näytä raikkaalta...

En tiedä, uskaltaako tuosta langasta sukkia kutoa, mutta ehkä jotain vauvarekvisiittaa voisi yrittää. Elättelen toivoa, että lanka ja "kuvio" näyttää kauniimmalta kudottuna.


Ohje: Suomeksi Täältä (vyötteessä ohje englanniksi)

Lanka: Bravo Baby color 136 g



Virkkasin vielä niin, etten ottanut silmukasta etu- ja takareunaa, vaan tarkoituksella virkkasin silmukat pelkästään etureunaan -> näin sain nätin aaltokuvion vielä näkyvämmin peittoon.

Virkattuja aaltokuvioita





Kehtaako kukaan äiti lapselleen tuollaista rättiä laittaa? :D Tuota "peittoahan" voi käyttää vaikka koiran kuivaamiseen sadesään jälkeen, vai mitä?

Rapuvirkkausta reunassa
Vauvan peitto
  






3 kommenttia:

  1. =D Ei se kyllä tänne päin näytä yhtään oksennukselta! Ja jos teet vielä tossuja tai jotain samasta langasta niin tosi kiva se olisi niinkin että poimisi noista väreistä jonkun, esim pinkin värin ja tekisi sillä rusetit tai jotain kontrastiksi. Mutta minusta tuo on lähinnä suloinen, tai sitten olet vaan toivottoman hyvä kuvaaja. =)

    VastaaPoista
  2. Ehkä toi punanen sohva taustalla edesauttaa asiaa? Kuvaaminen ei ole vahvuuslaji, eikä 5v vanha halpiskamera. Kateellisena aina katselen muiden ihania kuvia, jo järjestelmäkamera tekee paljon..

    Peitto tosiaan on vähän "tunkkasen" näköinen luonnossa, eikä ole ainoastaan oma mielipiteeni! :D Valkoinen lähinnä luonnonvalkoista, ja kaikki pilkut tekee siitä jotenkin levottoman.

    Hyvä idea tuo rusetit, kiitos! Niillä saan tilannetta vielä parannettua, toivottavasti (eipä tullut omaan mieleeni..)

    VastaaPoista
  3. En tiiä? Taikka sitten kauneus oli miun elikkäs katsojan silmässä? Hämäävän vitivalkoiselta näytti.. (en minäkään kamerasta ole jaksanut opetella juuri muuta kuin sen nappulan jolla kuva otetaan ja sitten sen kukankuvan kun haluan aina tunkea liian lähelle kuvattavia juttuja. ja järkkäri olis varmaan upeaa, mutta siinä on ihan liikaa liikkuvia osia, ikinä sais mitään kuvattua tällä kärsivällisyydellä..)

    Mutta josse on oikeasti enemmän likasen kuin puhtaan valkoinen niin kokeile huvikses siihen rinnalle laittaa jotakin vielä enemmän luonnonvalkoista eli jos toimii ja peitto "kirkastuu" sen rinnalla, niin laitatkin ne rusetit jostakin semmosesta?

    Kunhan heittelen joutessani.. =D

    VastaaPoista